Annak ellenére, hogy Robert Downey Jr. azt mondta Jay Leno-nak a The Tonight Show Monday hétfői műsorában, hogy „egy szót sem szólhatok” és „nem megengedett, hogy megvitassuk” feleségével Susannal február végére várt gyermekükkel kapcsolatos témákat, a színész elkottyantotta, hogy fiút várnak.

A 46 éves Downey az elszólás után a kezébe temette az arcát és úgy szörnyülködött: „Pfff… ezt megcsináltam.” Az interjúban Downey azt mondta Leno-nak, hogy ő volt Susan terhességének egyetlen szenvedő alanya. „Az hiszem, ez számomra volt a legkeményebb” – viccelődött. „Csak a hormonokról, a hangulatváltozásokról és a reggeli hányingerekről szólt ez az egész dolog.”

Arra a kérdésre, miszerint ő olyan apa lesz-e aki részt vesz a kisbaba körüli munkákban, így válaszolt: „Valószínűleg igen.” Ezt követően felvette a Leno-tól kapott mellszívó eszközt és megkérdezte a nézőktől: „Ki az első? Szükségem van egy kis gyakorlásra.” A színésznek persze már van némi szülői gyakorlata, korábbi feleségével Deborah Falconer-el közös fia Indigo már 18 éves.