A TMZ úgy tudja, a rapper turnébuszában füvet találtak a texasi kopók a hétvégén, Snoop Dogg akár 180 nap börtönt is kaphat, ugyanis zéró tolerancia van érvényben Texasban a marihuána birtoklására. Snoop Dogg turnébuszát a Sierra Blanca-i határon állították meg a járőrök, pont ott, ahol Willie Nelson turnébuszát is, 2010-ben. A magazin úgy tudja, a járőrök szimplán csak átvizsgálták a turnébuszt, kutyákkal, akik kiszagolták az üvegbe rejtett fél uncia (14 gramm) marihuánát. A palackban állítólag marihuána receptet is találtak.

Snoop Dogg beismerte, övé a marcsi a recepttel együtt, amit Kaliforniában be lehet váltani, ahol ugye nem tilos a marihuána birtoklása. Texasban azonban az, akárhogy is van más államokban, még akkor is, ha csak átutazóban van valaki az államban. A rapper ellen marihuánabirtoklás a vád, ezért akár 180 nap letöltendő börtönt is kaphat 2000 dollár (499.180 Ft) bírsággal együtt.

Az egész helyzetben az az ironikus, hogy amikor Willie Nelson ellen eljárás indult ugyanezért, akkor Snoop Dogg azt üzente a zsaruknak, jobban teszik, ha békénhagyják (értelemszerűen sokkal csúnyábban fejezte ki magát) a countryénekest. Az ügyész egyébként Nelson ügyét nem vette túl komolyan 2010-ben, 100 dollár (24.959 Ft) bírságot, és egy közmunkának megfelelő dalt kért az énekestől.