A Blikk cikke szerint az Érdi Rendőrkapitányság a napokban lezárta az egy éve tartó nyomozást, és újabb csalás miatt vádemelési javaslattal állt elő az ügyészségnek. Az énekesnő ellen korábban a Csillagszem alapítvány vezetője tett feljelentést: állítása szerint Zalatnay Sarolta kétmillió forintot kért tőle kölcsön, amit nem adott meg.

"Elkötelezett állatvédőként ismertem meg. Azt ígérte: segít az alapítványnak szponzorokat szerezni. Egyetlen támogatót sem hozott, de kérte, fizessem be helyette a félmilliós elmaradt autólízing-tartozását, hogy tovább dolgozhasson az állatok érdekében. Azt ígérte: egy hónapon belül megadja a pénzt, mert Niki lánya amerikai keresztanyja után egy vagyont örökölt. Nem adta meg a kölcsönt , arra hivatkozva, hogy folyamatban van az örökség utalása, csak a bankok között elakadt, így – két részletben – még 1 millió 400 ezer forintot kért tőlem" - nyilatkozta a lapnak Abonyi Mónika.

Magyar György (aki az énekesnő korábbi áldozatait képviselte) úgy véli, súlyosbító körülmény lesz Zalatnay előélete, főleg, ha ugyanolyan bűncselekmény elkövetésével lesz vádlott. Cini ügyvédje viszont biztos abban, hogy az asszony ellen bűncselekmény hiányában megszüntetik az eljárást - az énekesnő egyébként csak félmillió forint kölcsönt ismer el.