Ha az egyszeri felhasználó olyan Facebook-profilokat lájkol, amelyekről aztán megfeledkezik, meglepődhet, amikor az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az üzenőfalán előáll egy galériával. Amely a „Ne szégyelld, kezeld!” című, a fejtetvesedésről szóló pályázatok díjazott alkotásait tartalmazza. A képek a galériában, utána jön a magyarázat.

Az ÁNTSZ a következő szavakkal indokolta a pályázat kiírását: "a fejtetvesség előfordulása évről évre visszatérő jelenség a gyermek-közösségekben, ezért az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve a 2011/2012-es tanévre vonatkozóan országos cselekvési tervet dolgozott ki a helyzet javítása érdekében. A program részeként rajzpályázatot is hirdettek gyermekeknek.

A beérkezett nagyszámú kedves gyermekrajz azt bizonyítja, hogy a gyermekek ismeretei is bővültek a fejtetvességgel kapcsolatban. Egyre inkább érvényesül a kampány szlogenje: „Ne szégyelld, kezeld!” A rajzpályázatra mindösszesen 231 darab, különböző technikával készült alkotás érkezett, a megye számos oktatási intézményéből. (pl.: Szurdokpüspöki Általános Iskola, Ságújfalui Általános iskola, Manóvár óvoda Galgaguta, Általános Iskola Jobbágyi, Aranyalma óvoda Romhány stb.)

A pályamunkákat a Földi Péter Kossuth- és Príma Primissima díjas festőművész által vezetett szakmai zsűri értékelte. A zsűri további tagjai Tomkáné Balázs Mária amatőr festőművész és Molnár Péter szobrászművész voltak. A zsűri az alkotásokat a kidolgozottság szintje, a téma egyedi feldolgozása alapján, az életkori sajátosságokat figyelembe véve értékelte. Kiválasztották a három nevezési kategória első három legjobban sikerült alkotását, valamint 48 rajzot, amit kiállításra érdemesnek ítéltek. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve a zsűri által kiválasztott kilenc alkotás mellett még három pályamunkát szakmai szempontok, ötletesség alapján különdíjjal jutalmazott.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Egészségfejlesztési osztályvezetője, Bertókné Tamás Renáta köszöntője után dr. Surján Orsolya megyei tisztifőorvos a fejtetvességről beszélgetett a megjelent gyermekekkel. A díjak átadása előtt Tomkáné Balázs Mária a zsűri nevében méltatta az beérkezett pályaműveket. Sokéves tapasztalata alapján elmondta, hogy a pályázat nagyon sikeresnek mondható, hiszen nagyon sok rajz érkezett, melyek között meglepően sok értékes művet talált a zsűri. A díjak átadásában Tomkáné Balázs Mária zsűritag és Budai Ágnes, az Omega Pharma Hungary Kft. képviselője segédkezett. A gyermekek megszeppenve, de nagy örömmel fogadták az ajándékokat, melyek könyveket, könyvutalványokat és számos jó minőségű rajzeszközt tartalmaztak. Az ünnepséget szerény, kölyökpezsgős, pogácsás fogadás zárta".