A kulcsi bűncselekmény-sorozat három túlélője közül ketten még mindig kórházban vannak, a gyanúsított édesanyja és a férfi nővérének állapotáról - kérésükre - továbbra sem lehet többet tudni.

A két nő április 6-án, pénteken súlyos sérülésekkel került kórházba, miután fény derült a brutális bűncselekményekre. A gyanú szerint H. Csanád Jutas a Fejér megyei Kulcson négy családtagját meggyilkolta, édesanyját, nővérét és annak barátját súlyosan megsebesítette.

A sérült férfit a múlt héten engedték haza a székesfehérvári kórházból. H. Csanád Jutas édesanyját a budapesti Honvédkórházba szállították. Az ő állapotáról legutóbb egy hete adtak tájékoztatást. Akkor azt közölték, hogy az asszony túl van az életveszélyen. Azóta a kérésére senkinek sem adnak tájékoztatást az állapotáról.

A 23 éves gyanúsított lánytestvérét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják. Mészáros Lajos, az intézmény főigazgatója múlt csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a nő kérésére nem adhat felvilágosítást az állapotáról.

A bűncselekményekkel gyanúsított férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai április 6-án fogták el. Kihallgatása során azt vallotta, hogy a tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A férfit a Székesfehérvári Törvényszék április 8-án előzetes letartóztatásba helyezte.