Rubint Réka az alábbi kedves fotó társaságában fontosnak találta közzétenni a Facebook-oldalán, hogy a medence partján heverészve épp Müller Pétert olvas, egész pontosan a Szeretetkönyv című művet. Müller gondolatainak és a saját életfilozófiájának összevetése pedig megérdemli, hogy egy az egyben, változtatás nélkül közöljük. Íme:

"Nagyszerű könyv, Müller Péter pedig a kedvenc îròm! Éppen "A lelkem a barátom" című fejezetnèl járok. Rengeteg hasonlòságot találok az életfozòfiám és a könyvben olvashatò bölcsességek között!
"Szeretet nèlkül az élet: halál"-mondja az írò... S milyen igaza van, hiszen ha belegondoltok a negatív energiák, a gyűlölet megöli és eltiporja "gazdája" életét... Aki megtanul szeretni, megtalálni életèben az aprò örömöket, csak az kèpes teljes, kiegyensúlyozott életet élni...

Mire jò a harag? Mire jò a gyűlölködés?  "Az emberek jönnek- mennek körülötted, egyet azonban ne feledj! Te, maradsz! Önmagadnak az állandò "társa" vagy! Éppen ezért lehetetlen, hogy önmagaddal ne legyél jòban! Lehetetlen, hogy annyira "kifelé" élj, folyton mások felett ítélkezz, h önmagadra ne jusson a figyelmedből..."

Minden egyes Alakreform edzés után, táborok alkalmával szoktam beszélni arròl, mennyire fontos a "belső hang", az "ÉN" hangjának figyelembe vétele... Ő, a belső hangod, vagyis Te magad vagy önmagad legbölcsebb tanácsadòja! Nem az EGO-d, hanem Te magad! Soha ne másnak akarj megfelelni, találod meg a belső biztonságod...s akkor nem lesznek előtted akadályok!"