212 millió forintot vettek ki Gáspár Győző nagymamájának bankszámlájáról, ám annak nyomát sem lelik a hatóságok – írja a Blikk. Mindez azért érdekes, mert a hatóságok egy ideje már sokmindennel, például adócsalással vádolják, Gáspár pedig úgy vallott: elhunyt nagymamája, Maris mama pénzelte őt.

Maris mamának egyébként bejöhetett az élet: "Mama fizette a lagzit, az első Mercimet, az első eljegyzési gyűrűt is – bizonygatta a hosszú felsorolásban a 196 milliós pénzbeli adomány, a lányok nevére vett három ház és a 150 milliós örökség között Győzike az egyéb támogatásokat", olvasható a lapban. Az asszonynak kárpótlási jegyekből és földekből tellett minderre.

A periratokban megvan a kimutatás, mennyi pénzt vettek le a nagymama bankszámlájáról. Maris mama a dédunokáinak házakat vett, unokája családját eltartotta, 2003 tavaszán 93 millió, őszén 125 millió, 2004 márciusában pedig 190 millió 4858 forintot vett fel. Azonnal adott is belőle Gáspárnak, összesen 196 millió forintot.

Unokája pedig szemérmes tartózkodásból sosem kérdezte, honnan jött, és hová lett a többi pénz. "Sokat járt Hajdúszoboszlóra a gyógyvízhez, ez nem olcsó, de nem faggattam, a többit mire költötte. Hálás voltam azért, amit kaptam. A számláján már régen ott a vagyon. Nagyapám egy nagy cég vezetője volt, 40 évig jól keresett ." Amennyiben a kedves mama Fásy Zsüliett kedvenc üdülőjében a legmenőbb, kétágyas lakosztályban költött el 212 milliót, akkor az aktuális feltételek szerint 20190 napot tölthetett el ott. Durva kerekítéssel tehát Maris mama 54 évet tölthetett el Szoboszlón.