Katie Holmes még jóval a válókereset benyújtása előtt interjút adott az amerikai Elle-nek. A beszélgetésben, amely az augusztusi lapszámban lesz olvasható, már célozgatott arra, hogy hamarosan dobbant. Arról, hogy milyennek találja harmincas éveit, úgy nyilatkozott: „sokkal jobban és szexibbnek érzem magam. [...] Kezdek önmagam lenni. Új fejezet nyílik az életemben". Amikor arról faggatták, hogyan hat férje az életére, közölte, „ő már harminc éve Tom Cruise, én tudom, ki vagyok, hol vagyok, és hová szeretnék eljutni, úgyhogy erre akarok fókuszálni”. Végül pedig leszögezte: „a sült galamb nem fog a szánkba repülni. Ha máskor nem, legalább akkor tenni kell érte, amikor már nyilvánvalóan tarthatatlan a helyzet." Carter Smith fotós utóbb úgy vélekedett, Holmes nem áradozott a férjéről, és a Cruise-ra vonatkozó kérdésekre is inkább magáról kezdett beszélni.

A TMZ eközben arról ír, hogy Cruise már megismerkedésük idején szigorú menetrendet határozott meg a színésznőnek: 2005-ben a Thank You For Smoking kampányából letiltott minden fotót, amelyen Holmes csókolózott, vagy bármi kompromittálót tett volna. A Batman: Kezdődik forgatására nem repülhetett együtt a stábbal.

A híroldal emellett úgy értesült, hogy Katie Holmes csak azért fogja a válást a szcientológiára, mert meg akarja bántani Cruise-t, hiszen nagyon lelkes szci volt ő maga is. A válás igazi okáról azonban nem kívántak nyilatkozni. Kezdődik.