Elhunyt Simon Ward brit színész, akit a színpadon és népszerű filmekben, köztük A három testőr - A királyné nyaklánca című kalandfilmben ismert meg a közönség, emellett olyan kedvelt tévésorozatokban szerepelt, mint a Tudorok vagy a Deed bíró. Ügynöke szerint a 70 éves színész hosszú betegség után békésen hunyt el családja körében - közölte vasárnap a BBC online hírszolgáltató.

Ward 13 évesen csatlakozott a brit Nemzeti Ifjúsági Színház társulatához, majd a Királyi Színészi Akadémián tanult. 1967-ben Joe Orton Loot című darabjában aratott sikere nyomán megnyílt előtte az út a televíziós és filmes szerepekhez. Richard Attenborough A fiatal Churchill című életrajzi drámájában nyújtott alakításáért Bafta- és Golden Globe-díjra jelölték 1973-ban. A hetvenes-nyolcvanas években számos filmben tűnt fel, Richard Lester A három testőr - A királyné nyaklánca, valamint A négy testőr című kalandfilmjében Buckingham herceg szerepét játszotta.

Népszerű televíziós munkái közé tartozott a Deed bíró című BBC-sorozat, valamint a Tudorok című kosztümös széria, amelynek 2009-es és 2010-es évadában alakította Gardiner püspököt. Az utóbbi években ismét visszatért a színpadra, és olyan darabokkal járta a szigetországot, mint Alan Bennett György király című drámája, illetve Oscar Wilde Az eszményi férj című vígjátéka.