Földesi-Szabó László másfél évig nem láthatta a lányát - állítása szerint Bálint Antónia miatt - mondta el a hétfő esti Fókuszban. Ők 2006-ban jöttek össze, rá egy évre született meg a lányuk, 2008-ban már szét is mentek. Most Bálint szoptatási ügye miatt zörrentek megint össze. Földesi még 2010 decemberében elindított egy gyermektartási pert.

Földesinek azt mondta egy hónappal ezelőtt Bálint Antónia, amíg nincs ítélet az ügyében, nem láthatja gyerekét. 2010 decemberétől nem látta másfél évig a lányát. Idén tavasszal aztán úgy tűnt, rendbe jönnek a dolgok. "Megállapodtunk abban, ha ő befejezi ezt a pereskedést, és gyakorlatilag elhárulnak ezek az akadályok, akkor a lányommal való találkozásnak semmilyen akadálya nincsen" - mondta. Ez május 5-én történt. "nagyon jól éreztük magunkat, szinte az a másfél év pár másodperc alatt eltűnt, és jó három-négy óra hosszát töltöttünk együtt" - mesélte emlékeit Földesi-Szabó.

Ekkor szerinte abban maradtak Bálinttal, hogy két hét múlva megismétlik ezt. Nem sokkal a két hét letelte előtt Földesi megtudta ügyvédjétől, hogy Bálint mégis eljárást indított ellene, "felrúgta a megállapodásunkat". Az apa így elállt lánya látogatásától, hogy az ne sérüljön tovább lelkileg a szülők torzsalkodásában. Következő csavarként "én elindítottam a gyerektartási pert. Nekem a szolgálati járulékom 120 ezer forint, ebből a két gyermetartás 30-30 ezer forint, és így csak 61 ezer forint marad meg nekem" - magyarázta a miérteket Földesi, aki elmondása szerint mindegyik gyerekének elég pénzt juttatott. Hozzátette, amint dolgozni fog, vissza akarja állítani a régi rendet.

Bálint szerinte közösségi portálokon válaszolt.: "olyan rám nézve dehonesztáló írásokat tett közzé, és folytatott egyéb személyekkel beszélgetést ennek kapcsán, hogy ez véleményem szerint abszolút kimerítette a bvecsületsértés kategóriáját, ezért tettem feljelentést". A Facebookon ugyanis szerinte Bálint Antónia azt a látszatot keltette, hogy a gyerek apja nem törődik a kislányával, holott Földesi arról sem lett értesítve, hogy beteg a lányuk.

Szerinte épp a gyerek lelki fejlődésére tekintettel írt a gyámügyi hivatalnak, mert "Antónia idézőjelbe téve szoptatja  a gyereket". Hozzátette, "egy ötéves gyereknek szerintem ez már nem normális. Ebből adódóan kértem a gyámügyi hivatalt, hogy a megfelelő szakemberek vizsgálják meg ezt az állapotot". Földesi-Szabó László ugyanis nem szeretné, ha "a gyereknek bármilyen identitászavarai keletkeznének". A bíróság Földesi tudomása szerint elutasította Bálint személyiségjogi perét. Földesi-Szabó hajlandó elfelejteni a "vélt vagy valós sérelmeket", állítása szerint békét és megegyezést akar. Egyszer húsz percet beszélt Bálinttal, aki azóta sem jelezte, hogy elállna a pertől.