Korában is keringtek olyan hírek, miszerint Cruise castingokon keresett magának feleséget, így találta meg Katie Holmes-t, de most egy megbízható forrás is megerősítette a híreket. Paul Haggis Oscar díjas rendező – kiugrott szcientológus – azt állítja, a színész eredetileg egy londoni színésznőt, Nazanin Boniadit választotta feleségnek. A rendező a Showbiz411.com-nak küldött levelében írta meg, hogy Boniadit évek óta ismeri és az ő kedvéért hallgatott eddig a feleség-válogatásról.

„Közös barátokon keresztül ismertem meg, mikor kutatást folytattam a szcientológia ellen. Nazt zavarta, hogy akaratán kívül belekeveredett a dologba és nem akarta, hogy kiderüljön. Engem azonban nagyon zavart, hogy egy vallás legfelsőbb vezetői hogyan ítélkezhetnek ilyen könnyen követőik felett, és hogy büntethetik meg az illetőt, és kötelezhetik hallgatásra, miután megtette a dolgát" – írja Haggis.

Korábban a Vanity Fair egyik szerzője, Maureen Orth állította, hogy Cruise castingolta a nőket 2004-ben, a szcientológia vezetőjének feleségével, Shelly Miscavige-vel együtt. Boniadit együtt választották ki, és a színésznő randizott is vele pár hónapig.