A cégbíróságon vezetett adatok szerint 2011. július 22-én bírósági végrehajtás került a SziBer Music Művészeti Bt.-re - írja a Blikk. A cég az épp szakító Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán közös betéti társasága, több milliós veszteséggel. Ha a színészpáros nem rendezi a tartozást, az azt jelenti, hogy elárverezhetik az ingóságaikat.

"Amint a bíróság kiállította a végrehajtási lapot, megindul az eljárás, amelyet majd az adósnak kell rendeznie. Az eljárásban egyfajta fokozatosság van; ez azt jelenti, hogy a pénzkövetelést elsősorban az adós bankszámlájáról,vagy a munkabéréből kell behajtani. Ha ezt nem lehet rövid időn belül behajtani, az adós bármilyen lefoglalható vagyontárgya végrehajtás alá vonható" - magyarázta a lapnak egy pénzügyi tanácsadó, aki hozzátette, ingatlant csak akkor lehet értékesíteni, ha a követelés a vagyontárgyakból nincs teljesen fedezve, vagy csak aránytalanul hosszú idő múlva elégíthető ki.

Bereczkiék tehát akár helyszíni eljárásra is számíthatnak, ha nem fizetik ki a tartozásokat, vagyis a végrehajtó kimehet hozzájuk és annyi ingóságot foglalhat le, ami fedezi a tartozást és az eljárás költségeit is.