Közel egy éve nem veszi át a közokirat-hamisítás ügyében kiküldött vádiratot Liptai Claudia, és ha ez így marad, elfogatóparancsot is kibocsáthatnak ellene, és akár bilincsben vihetik a bíróságra - ez a hivatalos eljárás akkor, ha a vádlott nem reagál a bírósági megkeresésre - írta a Blikk.

"Ha valaki nem veszi át a vádiratot, akkor hirdetményi kézbesítéssel is próbálkoznak. Ez azt jelenti, hogy a bíróságon található táblára kifüggesztik a megkeresést. Ha ez sem jár sikerrel, akkor körözést adhatnak ki a vádlott ellen. De azt, hogy ez mikor történik meg, mennyi időt vár erre a bíró, jogszabály nem határozza meg, egyéni döntéstől függ. Amikor valakit elővezetnek a bíróságra, akkor ott kézbesítik neki a vádiratot, aláírja a papírokat, majd elmehet" - magyarázta a lapnak Fridman Róbert jogász.

Mint azt korábban írtuk, a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Liptai Claudiának nem változott meg a tartózkodási helye, így, hogy az iratot nem veszi át, az időhúzás jele lehet. Az asszony ellen 2011 októberében emeltek vádat közokirat-hamisítás miatt (rokkantkártya használat), és tavaly november 25-én adták postára a papírokat.