"Persze, hogy volt pisztolya Jimmynek, de rajta kívül még két embernek volt maroklőfegyvere a zenekarban. Jimmynek engedélye volt rá, tudott bánni vele, és csupán arra kellett neki, hogy biztonságban érezze magát" - mondta a Blikknek Jankai Béla, Zámbó Jimmy egykori zenekarának vezetője, aki szintén Lagzi Lajcsi nyilatkozata miatt fakadt ki a lapnak.

"A VIII. kerületben volt a stúdiónk, Jimmy pedig egy hatalmas Mercedesszel járt. Akkoriban egy szempillantás alatt szállítottak ki a sofőrt az ilyen kocsiból, és már el is lopták az autót. Persze hogy Jimmy is félt ettől. Ráadásul nemegyszer előfordult, hogy a kerületi kurvák állták körbe az autóját, miközben ő a pirosban állt, csak hogy köszönhessenek nek" - magyarázta Jankai, aki azt is elmesélte, hogy egy alkalommal az egyik rajongója véresre karmolta a zenészt, amikor az hagyta magát megölelni. "És ez a hölgy csak rajongója volt; mi lett volna, ha egy rosszakarója jut a közelébe? Így szerintem már érthető, miért tartott magánál fegyvert."

A nyilatkozatból az aranyérmes részlet mégis ez: "Nem titok, hogy amikor az RTL Klubbal mentünk tárgyalni, akkor is nála volt, sőt ki is tette az asztalra, de csupán azért, hogy az ő akarata érvényesüljön" - mondta a zenekar egykori vezetője.