A múltkori Adele dömping után most Amy Winehouse volt az aktuális kedvenc. Az egy éve halott világsztár számait többször is hallhattuk az X-Faktor vasárnapi adása alatt, amiben az eddigi 50 legjobb közül választották ki a Mentorok házába kerülő 24-et, csoportonként hatot. Kiderült az is, hogy melyik mentor mellé melyik csoportot sorsolták ki. A csapatokat Nagy Feró, a 28 év felettieket Keresztes Ildikó, a fiúkat Geszti Péter, a lányokat pedig kizárásos alapon Malek Miklós fogja mentorálni.

Az első Amy Winehouse számot, a You Know I'm no good-ot Arustei Andrea énekelte, akit két éve a Megasztárból még a műsor elején kiszórtak, mint ahogy most is. A második Winehouse szám a Valerie volt, amint a nagyon göndör, nagyon szőke, nagyon hipszter szemüveges Balla Réka énekelt el, aki tovább is jutott. A harmadik Winehouse számot a kissé introvertált Lass Bea adta elő, aki inkább üvöltött, mint énekelt, és Keresztes Ildikón kívül senki sem volt elragadtatva, mégis sikerült bekerülnie végül a legjobb 24 közé. Mint ahogy Zámbó Krisztián is továbbjutott, annak ellenére, hogy elég sokszor hamisan énekelt, és a mentorok elég sűrűn vágtak pofákat előadása alatt.

Nem maradhattunk a végére sem meglepetések nélkül. A Mentorok kedvence, a 18 éves Csobot Adél borzasztósan sokat rontott, de annyira imádják a csajt, mint jelenséget, hogy képtelenek voltak kiejteni, ezért +1 főként juttatták be a lányok csapatába, a meglévő hat ember mellé. Biztos reménykednek egy X-Faktor szerelemben, ugyanis Csobot Adél és a szintén továbbjutó 22 éves Nagy Szilárd között már most alakul valami romantikus.