Zámbó Krisztián a vasárnap este adásba került X-Faktor-adásban nem nyújtott elképesztő teljesítményt (mondjuk így is továbbjutott), és ezt a Blikk szerint maga is tudja. „Nem hiszem el, teljesen ki vagyok készülve. Nagyon akartam, lehet túlságosan is [...] Sok tényezőn múlt, hogy nem sikerült annyira jól a szereplésem, mint ahogy azt szerettem volna. Persze senkit nem hibáztathatok, én nem voltam felkészülve sem testileg, sem lelkileg" – fejtette ki a napilapnak, amelynek cikkéből kiderül, a celebaspiránst gyomorrontás is gyötörte, meg a stressz is.

Arról is beszélt, hogy bár most térdre vetette magát, a fejét fogta, és nyafogott, a versenyt bírni fogja: ha szomorú lenne, majd szomorú dalt énekel, mint annak idején az apja. Zámbó Jimmy ezek szerint sokszor volt szomorú. (További érdekesség: a műsor honlapja szerint Zámbó Kriszitán néven tevékeny énekes azt tartja élete legszebb pillanatának, amelyben megszületett.)

A Bors nem a fiatal Zámbó lelkületével foglalkozik: azt teszik szóvá, hogy nem volt ott a Zámbó Jimmy emlékkoncerten (amelyből eddig mindössze nettó 847 volt), mert az X-Faktorban voltak kötelezettségei, úgyhogy egy videoüzenettel letudta a dolgot. A „trónörökös hiányzása" kiakasztotta a családot, hiszen még a 86 éves Zámbó Anna néni, Jimmy anyja is összekapta magát a haknira, az elhunyt énekes nővére, Zámbó Marietta pedig elhalasztotta a szívműtétjét, hogy ott lehessen a Csepeli Munkásotthonban.

Ha azon tűnődnének, hogy a családon és a Jimmy-rajongókon kívül ki fordul meg egy ilyen rendezvényen, az is kiderül a cikkből: azt est háziasszonya Bálint Antónia volt, a sztárvendég pedig Gáspár Győző, aki cd-ről énekelte a Quimby Most múlik pontosan című dalát.