A szokásos nagy csinnadrattával lezajlott az X-faktor első élő showműsora, megtörtént az első párbaj és meglett az első kieső is. A 12 döntős előadó/csapat először egy közös számot énekelt el, majd betipegett Ördög Nóra két magnókazettára hajazó fülbevalóban, és bemutatta a mentorokat és a közönség soraiba behívott olimpiai és paralimpiai pontszerző sportolókat (köztük Szilágyi Áron vívót és Berki Krisztián tornászt). Kiderült, hogy új szabályként nemcsak a műsor alatt, hanem egész héten lehet szavazni sms-ben a kedvenc előadókra, így mostmár tényleg szavazatgyűjtő kampányra emlékeztet a műsor.

Az előadók elég vegyes színvonalon hoztak vegyes számokat, de a legrosszabbak túlélték a kiszavazást. Pozitívan kell kiemelnünk Antal Tímeát, akiben benne van az első négy, Oláh Gergőt, akiben benne van a dzsessz és a nemrég még prüszkölő Csobot Adélt, aki odacsapott a kétkedőknek (és amint a szerkesztők egy videóban megmutatták, nekünk), és kifejezetten jó produkciót tett le a zsűriasztalra. A következő adásra viszont sokat kell fejlődnie az érthetetlenül rappelő, bohócsminkes P. J. Z.-nek (nézze meg a lenti videón!), a felejthető Fehér Zoltánnak, de még Zámbó Krisztián is túlfeszülte az estét.

A végelszámolásnál csak Kvaka Andrea és Fehér Zoltán maradt, a lassú számokkal megvívott párbajukban pedig Kvaka hullott el. A mentorok 3:1 arányban – Malek Miklós egyedüli igenjével – kiszavazták őt. Keresztes Ildikó nem sírt, és azt is megtudhattuk még korábban, hogy Kvaka Andrea kiesése után élhet tovább hobbijának, a villanyóra-leolvasásnak.