Sok kenyai közösségben félnek a temetőktől, nem akarják megzavarni a halottakat, ezért az emberek, ha tehetik, messze elkerülik a temetők környékét, de nincs ez így a kisii temetővel, ahol sokszor nagy bulik vannak – írja a kenyai Standard Digital News. A város egyik temetőjébe ugyanis két nő zugkocsmát üzemeltet, hogy így kerüljék el a rendőrök büntetését azért, mert az utcán árulják az alkoholos löttyeiket. "A rendőrség folyot letartóztatott minket, kenőpénzt követeltek, úgyhogy úgy döntöttünk, a saját játékukban fogjuk őket megverni" – mondta a lapnak a temetői kimérést üzemeltető egyik nő. "Csak elkerüljük a rendőröket, akik a falvakban zaklatnak minket. Itt biztonságban vagyunk. Nem jönnek be a temetőbe, félnek a helytől" – mondta az egyik vásárló. A két nő már körülbelül egy éve árulja a temetőben a piát, néha akkora a tömeg és a buli a kimérésük körül, hogy sokan azt hitték, gyászolók búcsúztatják el a halottukat italozás közben. A beszámolók szerint néha olyan jól sikerül a szeszvásárlás, hogy a részeg kliensek a sírköveken alszanak el részegen. Jellemzően cipőfényezők, taxisok és behívóemberek (olyan emberek, akik valamilyen szolgáltatás igénybevételére próbálják rávenni a turistákat) vásárolnak a temetőben, ezért a lap szerint sok turista panaszkodik is az erősen alkholszagú taxisokra, behívóemberekre. "Hajnali négykor kezdjük a munkánkat. Ugyanúgy, ahogy a kisbuszt meg kell tankolni minden út előtt, nekünk is szükségünk van az üzemanyagra, hogy egész nap tudjuk csinálni a munkát" – mondta a lapnak az egyik behívóember. A legkisebb adat 5 kenyai shillingbe (kb. 12 forint) kerül, nagyjából egy felesnyi. Egyébként ötliteres kannákkal árulják a temetőben a changaa nevű italt, ami ironikusan magyarul nagyjából azt jelenti, hogy ölj meg gyorsan. A temetői 5 shillinges ár még az illegális főzetű changaak között is olcsónak számít. Az ital általában köles, kukorica vagy cirok párlata, néha kerozint vagy akkumulátorsavat adnak a sokszor fertőzött vízzel készülő italhoz, hogy még nagyobbat üssön. A kenyai kormány néhány éve próbálja elérni, hogy az ital lehetőleg mérgező adalékanyagok nélkül, viszonylag ellenőrzött körülmények között készüljön.