Azok után, hogy Balatonfüreden már nem lehet éjszaka alkoholt vásárolni és még csendrendeletet is bevezettek, Jászberény vezetősége is úgy döntött, hogy szigorításokat vezetnek be a városban. Hasonló kezdeményezés három évvel ezelőtt a fővárosban is volt.

A közterületi alkoholfogyasztás tilalma, és az, hogy este tíz és reggel hat között tilos lesz alkoholt árusítani, 2013 január elsejétől lép érvénybe Jászberényben – írja a Szoljon.hu. Korlátozzák – éves szinten 12 alkalomban – a rendezvények, lakodalmak szervezésének lehetőségét is egy-egy vállalkozás számára. A közterületi alkoholfogyasztás tilalma alól viszont a városi fesztiválok helyszíne, illetve szilveszter éjszakája kivétel lesz. Eltérés a fő szabálytól még az is, hogy péntek és szombat este tovább (a belvárosban éjszaka 2-ig, azon kívül pedig éjszaka 11 óráig) tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek. A szórakozóhelyeken kívül azonban nem lehet este tíz és reggel hat között alkoholt árulni. Csak az a bolt maradhat nyitva éjszaka is, amelyik biztosítani tudja az alkohol vásárlásának tilalmát ebben az időszakban.

A vendéglátósoktiltakoznak, és petíciójukat már eljuttatták ugyan az önkormányzathoz.
"Az elfogadottaknak megfelelően vezetjük be január 1-től az új szabályrendszert, azt követően pedig, amennyiben erre igény, lehetőség van, a tapasztalatok tükrében lehet szó bizonyos módosításokról" – mondta Jászberény polgármestere.