A ritka betegségben szenvedő pennsylvaniai tinédzser tavaly hálaadástól egészen januárig aludt át 64 napot, kihagyva így az összes fontosabb ünnepet. Nicole Deliennek ez volt eddig a leghosszabb időszak, amit "kihagyott" − írja a Daily Mail. A ritka alvászavart Kleine-Levine szindrómának, vagy Csipkerózsika szindrómának is hívják, és világszerte körülbelül ezer embert érint.

Az alvással töltött időszak alatt a lány fel szokott kelni rövidebb időszakokra, amikor eszik, és kimegy a mosdóba, de utána rögtön vissza is megy aludni. Ezek az időszakok azonban inkább hasonlítanak egyfajta alvajáráshoz, amikre a lány egyáltalán nem emlékszik.

Amellett, hogy a páciens folyamatosan alszik, a betegség tünetei általában a következők: zavartság, hallucinációk, gyerekes viselkedés, mértéktelen étkezés, és túlzott szexuális étvágy. A betegség egyébként túlnyomórészt fiatal férfiakat szokott érinteni, és a tünetek az agy azon részén figyelhetők meg, amik az étvgyért és az alvásért felelősek. A Kleine-Levine szindróma kialakulásának oka egyelőre ismeretlen.