Nem akar segíteni a rendőrségnek az a svéd férfi, akinek exbarátnőjét a napokban tartóztatták le, mert csontvázzal dugott. A férfi szerint túlzás, hogy exét bíróság elé állítják – írja a Local. Pedig a rendőrség felvette vele a kapcsolatot, hogy segítse a nyomozást, ám válaszképpen a meg nem nevezett úr szidalmazó sms-eket küldözgetett egy rendőrnyomozónak.

„Ha ez az ügy a bíróság elé kerül, személyesen gondoskodom arról, hogy a vád hatalmas vereséget szenvedjen" – üzente még.

A 37 éves nő ellen kedden emeltek vádat halottgyalázás miatt. Azt még nem derítették ki, hogyan sikerült neki egy csaknem teljes csontvázat összegyűjtenie, az viszont biztos, hogy az emberi maradványokat „etikátlan" módon használta, szexjátékszerként. Otthonában képeket is találtak, az egyiken egy koponyát csókolgat.

„Sosem hallottam még ilyen esetről, ahogy egyik kollégám sem, ezért merem azt állítani, hogy az efféle esetek meglehetősen ritkák" – jelentette ki az ügyről Kristina Ehrenborg-Staffas ügyész. (Képet a csontkollekcióról itt láthat.)