A Stáb a tanyán hatodik részében hőseink még mélyebbre merültek a falusi élet izgalmaiban, bár jó kereskedők nem lesznek: a felhalmozott trágyáért végül almapálinkát kaptak a helyi kocsmában. A kamera előtt egyet felest fogyasztottak el, de mi szentül hisszük az állapotokat látva, hogy sokkal többről volt szó valójában. Az üzlet minőségét tovább rontja, hogy még a trágyát is Eckünek, Sanyócának és Fluornak kéne szétszórni, de ezt végül megússzák, de ha már ott voltak, csak továbbvitték az osztálykirándulás hangulatot, és Fluor felkapaszkodott egy traktor hátuljára, ami annyira gyorsan ment, hogy az előadó halálközeli élményként írta le, mert fél, hogy ha elengedi magát, eltörik a gerince. Szerintünk mostantól egész más ember lesz Tamásból.

Miért nem kértek töltőt?

Hazaértükkor tovább gyűrűzik a töltőpara: ugyebár fel akarták hívni a Soerii & Pooleket, hogy segítsenek nekik összehozni a nagy bulit a mátranováki művelődési házban. Bár azt nem teljesen értjük, hogy miért csak a saját telefonjukról tudják felhívni őket, illetve hogy miért nem jutott eszükbe, hogy Mátranovákon valószínűleg élnek emberek mobiltelefonnal? A kérdés akkor válik értelmetlenné, amikor Eckü bizonyítván, miért is ő a legöregebb a csapatban egy perc alatt megoldja azt, amit a többiek öt rész alatt nem tudtak: megkéri Gyula bát, hogy adja neki oda a szövegkönyvét, és ha már ez összejön egy sáros csizma lepucolásáért cserébe, elhozza a töltőt is a kosárból, ami egyébként végig a bárki által elérhető konyhában volt.

Az öröm nem tartott sokáig, mert Gyula bának isteni csoda folytán feltűnt, hogy a tanyáján van egy szamár, ami előtt nem volt ott, ezért durván bekeményít: egyrészt az állat hőseinkkel aludt egy légtérben, másrészt Fluornak és Sanyócának cserepeznie kell, Eckünek és a két lánynak pedig mosogatnia. Hát nem lettünk volna a helyükben!

Mitől nőttek a mellek?

Itt végre felmerült egy olyan téma, ami már igazán érdekes: a Hősök frontembere érdeklődött a lányoktól, hogy melyiküknek nagyobb a melle, és főztek-e már valaha bugyi nélkül. Érdekes, hogy a mell téma Fluoréknál is megmarad, itt épp Iszak Eszteréről volt szó: “Az egyik nap óriási melle volt. Csak néztem” - sztorizgatott, a rejtélyt Sanyóca oldotta meg: “Mert menstruál.”

Mivel ez utóbbi cserepezés közben történt, ezért a nagy diliben elengedhetetlenül összetört pár darab, amit Gyula bá eredetileg ki akart fizettetni, de ő is kapható volt egy kis showra, ezért a nagy büntetés az lesz, hogy ő fogja leborotválni Sanyóca arcszőrzetét.

A nagy kalandok itt értek véget, viszont nagyon úgy tűnik, hogy jövő héten megtudhatjuk, milyen az, ha ez a társaság szervez bulit a mátranováki művelődési házban. Van töltő, van minden.