Mészáros Dórának idén is szívügye az állatok sorsa, ezért karácsonyig folyamatosan állateledeleket gyűjt, Facebook oldalán pedig vadul kampányol azért, hogy mindenki küldjön valamit. Az adományozóknak név szerint is megköszöni, de ha valami igazán extrém dolog történik, akkor kis szerencsével egy személyre szóló videót is kaphatunk a címlaplánytól. Nem, nem olyat.

„Azt kell mondjam, nem nagyon tolonganak az adományozók. Én már annak is örülök, ami most összegyűlt, de keveset hoznak. Persze a szándék a fontos, de kisebb az összeg, amit erre tudnak szánni az emberek, mint tavaly” – mondta a Velvetnek a rendszeresen akciózó nő, aki nagyon reméli, hogy 400 kilónyi étel azért összejön. „Kecskemétre viszem egy részét, a másikat pedig a Fehérkereszt Állatvédő Liga segítségével kutyabarát hajléktalanszállóknak adjuk, jelenleg ilyen intézményből nagyon kevés van.”

A férfiakat is remekül kezelő Mészáros gyűjtésén keresztül is érzi a jelenlegi rossz anyagi helyzetet, de nem panaszkodik, hiszen minden konzerv fontos. „Ha valaki rászán erre ezer forintot, az is nagyon becsülendő dolog. Az embereknek érdektelenek, ami érthető, mert a saját ételükre is épphogy telik. Azt vettem észre, hogy azok adtak szívesebben, akik nem túl gazdagok. Akinek a videót is küldtem, ő pont Londonból küldött tíz fontot. Az körülbelül 3000 forint, vettem belőle négy konzervet és egy 15 kilós tápot.”