Öt díjra is jelölték a 007 - Skyfall című legújabb Bond-filmet a londoni kritikusok. Judi Dench, a produkció sztárja két díjra is esélyes: a legjobb női mellékszereplő és az év legjobb brit színésznője kategóriában is jelölést kapott a Londoni Filmkritikusok Körétől - ismertette kedden a BBC online hírszolgálata. A Bond-mozi a legjobb brit film díját is megkaphatja, emellett a főhőst alakító Daniel Craig és a titkos ügynök ellenfelét játszó Javier Bardem is a kritikusok elismerésének várományosa.

A legtöbb jelölést a The Master című amerikai film és Michael Haneke Szerelem című alkotása kapta, mindkét film hét kategóriában verseng a díjakért. Az idős francia párról szóló Szerelem két főszereplője, Jean-Louis Trintignant és Emmanuelle Riva mellett maga a film és a rendező, Michael Haneke is két-két díjat gyűjthet. Paul Thomas Andersont, a The Master rendezőjét szintén két mezőnyben jelölték a londoni kritikusok, továbbá a film szereplői, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman és Amy Adams is kivívták a jelölést játékukkal.

A Londoni Filmkritikusok Körének díjait január 20-án adják át 33. alkalommal a londoni May Fair Hotelben. Egy kitüntetett neve már bizonyos: Helena Bonham Carter, a Szoba kilátással, a Sweeney Todd és a Harry Potter-filmek sztárja kapja kritikusok legnagyobb elismerését, a Dilys Powell-díjat.