Mező Misi szó szerint azt mondta, átéli, amit Jézus, amikor Golgotára ment - a tehetségkutató új szabálya szerint a mesterek a két-két énekesükre 60-40 százalékos arányban szavaztak, és a nézői szavazatok döntötték el, kik jutottak a legjobb négy közé. (Jézusnak egyébként milyen lehetősége volt, amikor Golgotára ment?)

Az új szabály kicsit ellenkezik azzal, ami elvileg a The Voice lényege. Ez az a műsor, ahol Csak A Hang Számít, mégis a nézők szavaznak, és nem a profik döntenek. Elég csak megnézni, mennyire ritmustalanul tapsolnak a nézők a stúdióban, vagy csak arra gondolni, hogy létezik a lagzitechno, mint zenei műfaj az országban. A megváltoztatott szabályt pedig egyáltalán nem biztos, hogy az avasi lakótelep egyszerű népe is megérti, és tudják, mire is kell szavazniuk. A műsorban először egyenként énekeltek az adás első részében, majd duetteket adtak elő az egymással versengő énekesek. A sztárprodukcióként pedig Hernádi Juditot és az X-faktorból kiebrudalt lányát kaptuk.

A The Voice utolsó előtti élő showja Császár Előd Megtalállak még slágerével indult, a bizonytalan előadás után Husnullina Regina énekelte el Kylie Minogue Love at First Sightját - ez a kicsit Norah Jones-os feldolgozás volt a legjobb előadása eddig. A műsor saját zenekara tökéletes, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Somló Tamás igyekezett összeszedetten véleményt mondani, de még így is csúszott ki a száján cifra mondat. "Érzékenység és vérzékenység is közrejátszott, mármint ami a szívet illeti vérzékenység" - mondta Somló Nádor Dávid (Álomarcú lány) előadására. Gájer Bálint nem Bublét vagy swinget énekelt, és láthatóan nem is érezte magát otthon sem a Rihanna-feldolgozásban (ami valójában a Jamie Cullum-féle feldolgozás volt), sem a One Republic számban. Bár ugyanazokat a frazírokat használja, mint amikor swinget énekel - de nem csak ő hozta azt, amit már eddig is. Pál Dénes is ezt tette. Mindig ül. Mindig bánatos. Mindig mélyen néz, és mormog. Mindenki sír, ő is.  A szegény ember Robert Pattinsonja, az egytekintetes ember természetesen könnyes szemmel zárta a Kell ott fenn egy ország dalt, és ezen a Dirty Dancing duett sem segített sokat. A twitterezők akkor is imádják, egyikük azt írta: "Én is belekezdek ilyen lájkoljátok 1millióan a Pál Dénes, marry me! képemet és hát ha kapok anyuéktól egy Pál Dénest!" Mező Misi mindössze 40%-ot adott Pál Dénesnek, Veres Mónikának pedig 60%-ot. Veres Whitney Houstont énekelt uszályos ruhában, az egyik facebookos kommentelő szerint olyan unalmasan, mint amilyen egy Varga Mihály sajtótájékoztató.

Négy férfiénekes került a döntőbe, tehát már biztos, hogy Magyarország hangja férfihang lesz. Malek Andrea csapatából 52%-kal továbbjutott Nádor Dávid, Somló Tamás csapatából Weisz Viktor jutott tovább 55%-kal, Caramel csapatából Gájer Bálint 60%-kal, Mező Misi csapatából 64%-kal Pál Dénes jutott a döntőbe. A műsor elvileg 11 óráig tartott volna, összesen 30 percet csúszott, és fél 12-kor lett vége. A szavazósdi annyira elhúzódott, mintha szemmel számolták volna a szavazatokat.