Félórás élő videóchatet szervezett Arnold Schwarzeneggerrel honlapján a Sun, úgyhogy nyilván mi is feltettünk néhány kérdést az akcióhősből lett kormányzóból akcióhőssé vált testépítő-géniusznak.

Schwarzenegger a Velvet kérdésére elmondta: „itt, Európában Arnie-nak hívnak, amit nagyon szeretek. Az Egyesült Államokban mindig kormányzónak szólítanak, itt viszont folyamatosan azt kiabálják nekem az utcán, »hé, Arnie!«. Ez jó." Azt is kifejtette, minden reggel edzéssel kezd, „a nap pedig azzal ér véget – ha otthon vannak a gyekekek –, hogy beszélgetünk, hülyéskedünk, együtt lógunk."

   arnievelvet

Kapott más kérdéseket is, például, hogy hihetetlenül menőnek érezte-e magát, amikor a Terminátort játszotta. Válaszát szó szerint idézzük: „igen". Arról is hosszasan beszélt, hogy amikor kezébe vette filmjei forgatókönyveit, még nem tudta, melyik mondatok válnak majd klasszikussá, de valószínűleg soha semmit nem mondott annyiszor, mint azt, hogy I'll be back. „Egyszer ültem egy nyilvános vécében, és hallottam, ahogy a szomszéd fülkében valaki nagyot fingik, ürít, lehúzza a vécét, köp egy jó recsegőset, és azt mondja: visszajövök."

Egyébként több filmjét is megbánta, de az Ikreket valószínűleg nem, abból ugyanis jön a második rész. „Az lesz a címe, hogy Triplets... Igen, Eddie Murphy, Danny DeVito és én, elvileg ugyanabból a spermából fakadunk. [...] Egyébként szeretem a vígjátékokat, úgy gondolom, remek formája a szórakoztatásnak. És nagyon sok forgatókönyvön túl kell jutnod, amíg igazán jó filmekben játszhatsz. Eleinte mindegyik jó ötletnek tűnik, de aztán kiderül, hogy olyan, mint a súlyemelés: kicsivel kell kezdeni, aztán hozzáedződni a nagyobb feladatokhoz."