Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja a Budaörsi Járási Ügyészség Zalatnay Sarolta énekesnőt. A vád szerint Zalatnay közel kétmillió forintot csalt ki a Csillagszem Alapítvány elnökétől, Abonyi Mónikától. A vádiratot már megküldték az illetékes bíróságnak – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel. Kállai Gábor elmondása szerint Zalatnay 2010 nyarán egy tévéműsor felvételén ismerkedett meg a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnökével, a későbbi sértettel. Ezt követően több alkalommal találkoztak, beszéltek telefonon, majd a börtönviselt énekesnő felajánlotta, hogy megpróbál kapcsolatai révén támogatókat szerezni, illetve segíteni az alapítványnak.

Ígéretére alapozva 2010 szeptemberében pénzt kért az alapítványi elnöktől, amit azzal indokolt, hogy a lízingelt gépkocsija részleteit nem tudja fizetni. A sértett a beszélgetésüket követően 500 ezer forintot adott kölcsön, feltételként kikötve, hogy az összeget rövid időn belül vissza akarja kapni – idézte a vádiratot az ügyészségi szóvivő, hozzátéve: Zalatnaynak a teljesítésre tartozásai miatt nem volt reális lehetősége. A későbbiekben az énekesnő még többször kért kisebb, nagyobb összeget – összesen körülbelül 1,5 millió forintot – különböző jogcímeken a sértettől, majd megígérte, hogy tartozását legkésőbb 2011 január elején rendezi.

Arra hivatkozott: lánya Amerikából 250 ezer dollárnyi (kb. 55,2 millió forintnyi) örökséghez jutott, ebből fog majd fizetni. A vád szerint az öröklésről szóló történetet az énekesnő csupán kitalálta, hogy hitelezője bizalmát megnyerje, őt megtévessze, és tőle a pénzét megszerezze. A csalással okozott 1 millió 940 ezer forint kár nem térült meg – közölte Kállai. Az ügyészség Zalatnay Saroltát nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja. Ha a bíróság bűnösnek mondaná ki, és elítélné az énekesnőt, visszaesőként le kellene ülnie azt az időt is, amit egy korábbi, hasonló cselekményéért kiszabott büntetés letöltése során elengedtek neki – mondta a szóvivő. Zalatnay a Blikknek korábban elismert 480 ezer forintnyi tartozást, és azt mondta, ezt szívesen ledolgozza az alapítvány elnökénél. Tavaly áprilisban viszont úgy nyilatkozott a lapnak, hogy beperli feljelentőjét, és tízmillió forintnyi kártérítést követel tőle az elmaradt fellépésekért.