Katalin hercegné azt szeretné, ha édesanyja, Carole Middleton mellé költözhetne a Kensington palotába, hogy segítsen a gyereknevelésben. Erre egy interjú során derült fény, amit Kate barátnője, Jessica Hay adott a New Idea nevű ausztrál magazinnak. A 31 éves hercegnő ezzel megtörné azt a hagyományt, miszerint a születendő herceget, vagy hercegnőt egy hivatásos dadus nevelné, ahogyan az a királyi család hagyományai diktálják.

"Kate és William nagyon megijedtek a terhességgel járó reggeli rosszullétektől" - mesélte Hay. "Carole mindig velük lehetne a baba születése után, így nem lenne szükség dadusra. De a rosszullétektől eltekintve Catherine nagyon boldog. Nagy család veszi körül és ő, valamint William már túl vannak a terhesség meglehetősen megrázó kezdeti élményein."

Hay azt is elmondta, hogy a királyi család tagjai rengeteg tanáccsal halmozták el Cambridge hercegnőjét a reggeli rosszullétekkel kapcsolatban. A királynő például csatnit küldetett neki birtokáról, hogy abból egyen, ha megint rosszul érzi magát. "Amikor elkezdődtek a rosszullétek, Kate tíz percenként hányt. Amint ránézett egy ételre, ismét rátört a hányinger - mondta Hay. "Olyan érzése volt, mintha ételmérgezést kapott volna, valamint a gyomra is összeszűkült, így egyszerűen nem tudott rendesen enni, hamar úgy érezte, teleette magát."

A reggeli rosszullétekkel való küzdelem jegyében az asszony most egy speciális diétába kezdett. Avokádót, bogyós gyümölcsöket, brokkolit és zabpelyhet eszik, valamint zöldségturmixokat és vitaminokat fogyaszt, csak természetes ételeket és italokat vesz magához. A fekete bursa fügét például Törökország nyugati részéről hozzák neki, ami állítólag jót tesz az emésztésnek a benne lévő enzim miatt.

A gyermek születésére továbbá jógával és hipnoterápiával készül a hercegnő. Saját jógatanárt bérelt, és a nyugat londoni Hurlingham Klubba jár órákra, ahová egyébként tíz éves várólistával lehet csak bekerülni. Hay állítja, hogy a jóga megnyugtatja és segíti leküzdeni a stresszt. "Őt megvizsgálták a királynő saját orvosai és azt tanácsolták, kerülje a megerőltető mozgást, helyette a jógát javasolták, ami nagyon jól segít neki kikapcsolódni. Ezen kívül Kate elment egy hipnoterapeutához, aki segít az étkezési zavarai leküzdésében. A hipnoterápia segít abban, hogy leküzdje az ételekkel kapcsolatos negatív gondolatait és sóvárgást ébreszt benne az egészséges, természetes ételek iránt."