Három nap alatt 7,5 millió ember nézte meg Minami Minegisi nyilvános önvallomását. Az AKB48 zenekar tagjának drámai bejelentése pillanatok alatt terjedt el az országban. A 20 éves lány ugyanis nagy hibát követett el. Megszegte azt az alapszabályt, mi szerint a zenekar tagjai nem randevúznak. A lányt a Sukan Bunsu bulvárlap paparazzija fotózta le, amint a másik népszerű együttes, az Exile egyik táncosával távozik egy apartmanból.

Vallomásában így fogalmaz a kopasz lány: "Nem gondolom, hogy a bocsánatkéréssel elfelejtődik minden, de az első dolog, ami átszaladt a fejemen az volt, hogy nem szeretnék az együttesből távozni."

Az együttes főleg tinikből, és a 20-as évek elején járó lányokból jár, akik népszerűségük függvényében kerülnek a címlapokra. Ennek azonban ára van. Szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és nem szabad semmilyen viszonyt kialakítaniuk az ellenkező nemmel, de természetesen a fiúk rajonghatnak értük, ám ezt semmiképp sem szabad viszonozni.

A csapat menedzsmentjének közlése szerint Minami büntetésként a gyakornoki csapatba fog kerülni, és szembe kell néznie a rajongóival.

Sok rajongó azonban nem érti a dolgot, véleményük szerint egy felnőtt nő felnőtt tettével szembesülhettek.

Hiroki Azuma kritikus és író szerint is gusztustalan, hogy középkori eszközökkel kényszerítik a lányt hajának levágására, miközben egy teljesen hétköznapi dolgot tett.

Más keményebben fogalmaz. "Mi értelme van ennek a nyilvános kivégzésnek? Mintha valami totalitárius államban élnénk, vagy háború lenne"