A 28 éves, fogyatékos Vitaliy Seduhinsky anyjával akart buszra szállni, de a busz azelőtt becsukta ajtaját, hogy aszasszony is felszállt volna, így a sérült férfi ment pár kört a busszal, majd a vezető kirakta egy városszáli megállóban, Barnaul mellett.

Ott tanácstalanul elindult, egy nő azonban kihívta a rendőröket, amikor látta, hogy a zavarodott férfi nem tudja merre induljon. A rendőr azonban, aki felvette a hívást, nem ment ki segíteni Seduhinsky-nak, aki így 12 órát töltött -40 fokban: később, december 10-én kórházba szállították a férfit, ahol amputálni kellett az ujjait, melyek elfagytak.

Január 8-án azonban Seduhinsky meghalt, mert vérrög került az agyába az amputációt követően. A hívást felvevő rendőrt munka körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolják, ezért maximum 5 év letöltendő börtönbüntetést kaphat.

A rendőr azt állítja, azt hitte, telefonbetyár hívta, ezért nem ment ki a hívásra, az ügyben még nyomoznak – írja az rt.com. Barnaul egyik másik kapitányságán is vizsgálódnak, mivel a férfi anyja is hívta a rendőröket, miután a busz rácsukta az ajtót, de ők nem voltak hajlandók felvenni az eltűntek közé a férfit. A busztársaság is vizsgálódik, melyik vezető tette ki a sérült embert a város szélén.