Stephen Hawking óta tudjuk, a kvantummechanika kölykösen egyszerű móka, a részecskéknek hullámtulajdonságaik vannak és fordítva stb. Azonban akik ezt egyetemi szinten tanulják, szükségük van egy kitisztult, mindent befogadni képes agyra, mielőtt beülnek egy előadásra. Emlyn Hughes professzor ezt az alfa állapotot próbálta belőne hallgatóinál, a New York Daily News cikke szerint igen furcsa módszerekkel.

A prof hétfői előadását alaposan megfűszerezte: alsógatyára vetkőzött, majd új ruhákat vett fel, miközben a háttérben szólt a rapzene. Ezzel nem lett vége a performansznak. Hughes magzatpózba dermedve fetrengett a katedra padlóján, mialatt két, nindzsának öltözött figura jött be, két kitömött állat szemét bekötötte, majd az egyiket átdöfték. Eközben a kivetítőn a szeptember 11-i terrorakció és a második világháború képsorai peregtek le, mutatták Hitlert, Mussolinit, Oszamát, Szaddámot, Sztálint. Az egészről felvétel is készült, amit a Bwog nevű blogra tettek fel.

A diákok amúgy annyira megrémültek az előadástól, hogy amikor tanáruk egy mikrofont húzott elő, az egyik lány hallhatóan felszusszan, hogy "fegyver van nála". A tanár azonban csak a magyarázatot akarta megadni: "ahhoz, hogy kvantummechanikát tanulhassanak, le kell vetkőzniük az alapokig, ki kell törölni minden szemetet az agyukból, és újra kell indítani". Hozzátette, a diákokat eddig semmi nem készíthette fel eddigi életük során arra a sokkra, ami a kvantummechanika tanulása során éri majd őket.