Félmillió forintra és bocsánatkérésre kötelezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Choli Daróczi Józsefet, aki ellen fia holttestének megtalálója indított keresetet - írja a Blikk.

H-S H. azt sérelmezte, hogy Hajdú Péter Frizbijében lehetséges gyilkosként tüntették fel a barátja holttestét megtaláló férfit. Ezért 3 millió forintos kártérítési igényt nyújtott be a TV2, Choli Daróczi József és Terry Black ellen. A bíróság döntése szerint megsértették a felperes becsületét, jó hírnevét és méltóságát.

A TV2-nek másfél millió forintot, Choli Daróczi Józsefnek 480 ezer forintot kell fizetnie, Terry Blacket pedig 400 ezer forint megfizetésére kötelezték.

- A kifogásolt műsor azt az olvasatot adta ki, hogy gyilkosság történhetett. Ezt generálta a kérdéseivel Hajdú Péter, aki rávezette a nyilatkozót a gyanúsításra. A műsor nézőinek egy része gondolhatta azt, hogy a nevén nevezett fiatalember akár gyilkos is lehet - mondta el a bíró a tárgyaláson.

Mint ismeretes, Daróczi Dávid 2010 április másodikán öngyilkosságot követett el Batiz András VI.kerületi, Andrássy úti lakásában. Liptai Claudia szerelmére közeli barátja, H-S. Hubert talált rá, aki a sikertelen újraélesztés után a rendőrséget és a mentőket is kihívta, utóbbi már nem tudott segíteni a 37 éves Daróczin.

Ezen a videón 07:04-től beszél arról Terry Black, hogy miért történt szerinte gyilkosság.