Szombat este rendezték a Miss Colours, azaz a kerekesszékes szépségverseny döntőjét, amit a húszéves Vasas Vanda nyert meg. Az eseményt Simicskó István, sportért felelős államtitkár nyitotta meg, aki többek között elmondta, hogy ez nem pusztán szépségverseny, mert üzenete van, valamint hozzátette, hogy a szépség szerinte harmóniát jelent. A szépségverseny annak ellenére is családias volt, hogy egy nagyobb rendezvényközpontban tartották.

24-miss colours 2013-000101-IMG 2793 
Miss Colours 2013

A versenyzők először egy Coldplay-számra vonultak fel, és tökéletesen megkomponált koreográfiát mutattak be. Innentől nagyon izgultunk, hogy véletlenül se szúrják el, mert minden sokkal profibb volt, mint amit általában tapasztalni szoktunk. Szerencsére ezt aztán végig tartani tudták, úgyhogy ez volt az egyik legjobb szépségverseny, amin valaha is részt vettünk. A versenyők egytől egyig érdekes személyiségek voltak, a bemutatkozó kisfilmjeik mind szórakoztatóra sikerültek, és a színpadon is kijött az egyéniségük, láthatóan élvezték a versenyt.

A három kör végén aztán kihirdették a győzteseket. A legsportosabb indulónak járó díjat Ferenczi Tünde kapta, aki nemrég kezdett el kajakozni. A harmadik helyezett, azaz második udvarhölgy Almási Nikolett lett, a második helyezett Váczi Anita, a győztes pedig a húszéves Vasas Vanda, aki egyébként a közönségdíjat is elnyerte. A zsűriben szerepelt többek között Szekeres Pál, többszörös paraolimpiai bajnok vívó, helyettes államtitkár, és Orosz Barbara, műsorvezető. A fordulók között pedig fellépett Radics Gigi.

Az indulókat végig a helyszínen végig bíztatták a hozzátartozóik, akiknek nagyban köszönhető is volt, hogy egészen családias hangulatú lett a verseny. Egyetlen gyenge pontnak az este háziasszonya, Pataki Zita tűnt, akinek sikerült az eredményhirdetés előtt például feltennie a létező legsúlyosabb kérdést Vasas Vandának, azaz, hogy mennyiben változott meg az élete, hogy kerekesszékbe kényszerült. Vasas ugyanis csak öt hónapja kerekesszékes egy autóbaleset miatt. Patakit érdemes lenne a jövőben rutinosabb műsorvezetőre cserélni.