"Egyedül nem megy" – énekelte keserűen Gesztesi Károly. A színész ugyanis pár nélkül maradt, a Nagy Duett pedig még a kezdete előtt kaotikussá vált. Gesztesi párja, Csézy a héten elvesztette nagymamáját, emiatt visszalépett a műsorból. Helyettük az előző heti kiesőket, Szulák Andreát és Papp Gergőt hozta vissza a csatorna. A gyász ellenére nagy vidámságban libbent be a kéköltönyös Till Attila és az aranypikkelyekbe bugyolált Liptai Claudia. Hosszan citálták a történteket, majd Till felidézte a műsor szabálykönyvét, ami szerint visszahozták Szulákékat. Kiderült, a helyzet miatt több szavazat árát is visszafizették a nézőknek, mert mégiscsak kavarodás volt.

Cseke Katinka és Kökény Attila Cotton Eye Joe-vá változott az elején, de bár ne tették volna. A dal totális komolytalanságba fulladt, részben a mögöttük ingó-bingó hatéves kislányok miatt. Cseke Katinka pedig spárgázott. A két montanai favágót dícsérte a zsűri, de inkább a gyerekek vitték el a prímet náluk. Csekéék hunglish-bikicsunája után a visszaimportált Szulák-Papp páros következett egy Hip Hop Boyz klasszikussal (a csapatból Real Action is a közönségben szurkolt). Énektudás nem nagyon kellett a számhoz, Papp Gergő pedig már alig kapott levegőt rappelés közben. "Gergő jobban néz ki nálam" – csúszott ki az értékelő Kasza száján, majd Papptól megtudtuk, nem fogzik és nem fogaz. Jött is a max pontszám.

Szabó Győző és Király Linda egy mélyebb hangvételű dalt választott, amivel Szabó egyik pár éve elhunyt barátjára is emlékezett. A zongorakísérettel előadott Charlie Chaplin által írt Smile könnyeket csalt a publikum szemébe. Még az örök szivató-poénkodó Kasza Tibi is viccmentesen értékelt, be is ficcent a max pontszám. Bangó Margit és Lakatos Márk az előző heti metál után most a hatvanas évek rock'n'rollját hozták el (Csavard fel a szőnyeget!), így végül összesítésben a harmadik helyen zárták az első kört.

A másodikat Cseke és Kökény nyitotta mutogatós ballonkabátban elénekelve a Nincs senki másomat. Kasza agya is a kabátra járt, de azért megdicsérte a szépen és tisztán éneklő Csekét. Király és Szabó a Király-klán tavalyi eurovíziós dalát, az Untriedot adta elő kongói felkelőnek öltözve. "Ha ilyen bulik vannak a katonaságban, rohadjak meg, én bevonulok" – dobott el egy humorgránátot Kasza értékeléskor, majd jött Szulák-Papp a Nem harap a nénivel. Tűrhető produkciójukat egy nagy cigánybálos hangulat követte, Bangó és Lakatos az Úgy szeretem az uramat című slágert nyomta le. Lakatost valamiért cigánylánynak öltöztették, de brutálisan érezte a folklórt.

A sztárfellépő Pély Barnát és Pásztor Annát Liptai megpróbálta beszervezni a 2014-es Nagy Duettbe, de Pásztor ezt AC/DC vagy Led Zeppelin énekléséhez kötötte. A zsűri pontszámai alapján az előző adásból kiesett Szulák-Papp páros került az élre, Csekéék a végén kapaszkodtak.  A nézők mértékadó szavazatai nem változtak, a zsűrinek nagyon tetsző Szulák Andreát és Papp Gergőt másodszorra is kiakolbólították a show-ból.