"[...] és ahogy közelítetted a hímet...Ez szex, szex, szex" – ezekkel a szavakkal zárta gondolatait Esztergályos Cecília, az RTL II-n futó Szombat esti láz egyik zsűritagja, amikor Varga Izabella és partnere, Cseh-Szakál Tibor rumbáját értékelte. A táncos-celebes showműsor negyedik élő adásában nemcsak rumbáznia, hanem quickstepelnie is kellett a bent maradt öt párnak, és bár a dinamizmust megkívánó quickstep is nagy sikereket aratott a zsűrinél, Esztergályos Cecília sokkal kímerítőbb értékeléssel illette a rumbákat. A rumbát, és egyben a műsort is Vastag Csaba és partnere, Máramarosi Tünde nyitották. Vastag katonának, Máramarosi meg a mezítlábas csajának öltözött, produkciójuk pedig inkább volt kortárs balett, mint rumba, de a zsűrit ez nem zavarta. "El vagyok ragadtatva, zseniális volt, így kezdeni, gyerekek" – örült a színésznő, aztán persze megtalálta a módját, hogy áttérjen a szexre. "Mindkettőnek az járt az eszében, hogy hogyan lehetne szeretni egymást" – harsánykodott Esztergályos, és itt még óvatos volt. Vastagék későbbi quickstepje felszabadultra sikerült, a zsűri úgy érezte, az X-Faktor győztese elindult a változás útján, érzi a táncot.

Varga Izabelláék quickstepjében volt fordított cigánykerekezés, meg egy kis Dirty Dancing-utánérzés is, plusz erős dekoltázs, de Keleti Andrea szerint lendület még elfért volna benne. Az ugrálás könnyen ment a Barátok közt színésznőjének, a lábát ugyanis megerősítette a karate, amiből a fekete övet is megszerezte. Később rumbáztak ők is, ami olyan jól sikerült nekik, hogy joggal merült fel, talán Varga Izabella lesz az a rumbában, ami Tóth a tangóban. És, ugye, itt kapott helyet Esztergályos értékelése, "a szex, szex, szex". Ezt megelőzően azt is elmondta, hogy volt benne flört, mély érzelem, és semmit sem szégyelltek, az előjátékot meg kihagyták, rögtön a közepébe vágtak bele. A produkciójukat egyébként Szirtes is érzékinek értékelte.

Medvegyev Szilveszter, vagyis Szilveszter gazda és partnere, Molnár Andrea rumbája viszont minden érzelmet mellőzött, de hát szerencsétlen Medvegyevnek se ritmusérzéke, se finomsága, úgy tolta Molnár Andreát A-ból B-be, mint egy seprűt. A tánc feledhető volt, nem úgy a táncosnő ruhája, aki elmondása alapján kék kígyónak öltözött, szettje teljesen szabadon hagyta a törzsének baloldalát és bal lábát. A quickstep lomha és nehézkes volt, Esztergályos himbilimbi quickstepnek nevezte el, Szilveszter gazda meg úgy ugrált, mint Szabó bakter az Indul a bakterházból.

Az RTL Klub házikedvence, Istenes Bence és Südi Iringó jó koreográfiát raktak össze a quickstepre, ők is eljátszották a becsúszos mozdulatot a végén, mint Varga Izabelláék, viszont itt akadt seggrázás is. Esztergályos az eljátszott pofozást imádta, de a többi zsűritag is pozitívan értékelte a produkciót. Szerették a rumbájukat is, de annyira nem, mert bár Esztergályos szerint Istenes férfias volt, Keleti Andreának hiányzott belőle a tűz. Tóth miért-nem-táncosnak-mentGabriella és partnere is a quicksteppel aratott nagyobb sikert, humoros volt, laza, ezt szerette a zsűri. A rumba nem sikerült olyan jóra, mint az előző adásban látott tangó, az első tíz pontot mégis erre kapták meg a Szirtes Tamással és Tihanyi Ákossal kiegészülő négytagú zsűritől. "Csodálatos érzés volt látni benneteket megint, nagy munka lehetett benne. Egy nőstény pók, ahogy behálózza a hímet, és addig eszi, amíg meg nem ette" – öntötte szavakba Esztergályos, hogy mit látott a produkciójukban. Szirtes Tamás ezt úgy fogalmazta meg: "A szép mozgás muzsika a szemnek. Zene voltatok szemeimnek. Mélyen átélt és kidolgozott, mélyen erotikus tánc, és zavarbaejtően igazi." Tóth persze nevetett is, sírt is.

Kellett még átkötés, meg hát valahol mégiscsak el kell cseszni a műsort, hiszen egészen jól működik, így jött az ún. játék, aminek során a versenyzőknek parodizálniuk kellett a partnerüket. Béna volt, kínos, kellemetlen – inkább adják le még kétszer, hogy a szavazók bérletet nyerhetnek Keleti Andreáék tánciskolájába, de hajhullás elleni csomagot is kaphat a kedves néző, ha elküldi az sms-t.

Az összesítettben ugyan megint Szilveszter gazdáék álltak az utolsó helyen, ezúttal sem ők, hanem Istenes Bencéék távoztak, és ettől a végére hagyott Tóth-Markó páros erősen fellélegzett, és, ugye, nem lepődnek meg azon, hogy az énekesnő sírt is. Sírt Istenes Bence partnere, Südi Iringó is – de nem azért, mert kiestek, hanem mert milyen jó volt az elmúlt pár hét Istenessel.