"Nem vagyok drogos és nem vagyok drogdíler" – jelentette ki Gáspár Laci amiatt, mert a lapok hetek óta cikkeznek esetleges drogügyéről. Most – állítása szerint először és utoljára – Dunakeszin beszélt a Fókusznak az ügyről. "Volt, hogy megbotlottam, elestem" – mondta Gáspár, aki ezek után is fel tudott állni.

Tagadta, hogy elmenekült volna Egyiptomba, ez "meg volt beszélve a barátnőmmel, hogy elmegyünk" – magyarázta. Hazajövetelekor haverjai heccelték, hogy végre újra sztár lett, akire kíváncsi a média. Gáspár azonban keserűen hozzátette, jobban örült volna, ha akkor jönnek, amikor platinalemeze lett. Jelenleg karrierjénél is jobban félti családját és tízéves kislányát. Szeretné elkerülni, hogy azt mondják neki: "apád egy drogdíler". "Ami nagyon sok erőt ad, hogy e-mailben küldenek nekem üzeneteket" a rajongók – mondta. Zárásként hozzáfűzte, "nincs más tennivaló, csak a jogi lépéseket meg kell tenni", szerinte büntetőjogi kategória, hogy így megrágalmazták őt.

Március 7-én érkezett a hír, hogy drogügyben hallgatták ki Gáspár Lacit, mivel ismerhetett egy Hajógyári-szigeten tevékenykedő dílercsoportot. Ügyvédje, Gerencsér András még a drogfogyasztást is tagadta, de március 22-én Gáspárt meggyanúsították pozitív drogtesztje miatt. A terjesztés ügyét azonban ejtették, a rendőrség nem fog eljárást indítani ellene.