Fura bringákat lovagolt meg Pataki Zita, Ónodi Eszter, Dukai Regina és Müller Attila, amit az utóbbi élvezett toronymagasan a legjobban. Müllerről ugyanis kiderült, egy meg nem nevezett budaörsi kerékpárosklub crosscountry versenyzője lesz hamarosan, és amúgy is nagy bringás. Ki lehetett próbálni háromkerekű, visszafelé tekerhető járgányt, egymilliós árú elektromos rásegítéses biciklit és olyat is, aminek a tengelye nem a kerék közepén helyezkedett el, ezért fel-le ugráltatja az embert menet közben.

A meghívott celebek élvezték a nyári tekerést, a gyors sajtótájékoztató elején Pataki elő is vette időjósi tudását és kijelentette: "Jó meleg van, zápor, zivatar nem várható". Az egész esemény a május 17-i hétvége promója volt amúgy: ekkor egy 533 kilométeres kerékpártúra startol a WestEnd tetőteraszáról, majd kanyarog Krakkóig a visegrádi országok együttműködésének ünneplésére.

A megjelent celebek ennek megfelelően bringafanatikusok voltak. Ónodiról kiderült, hogy már nagyon körbe akarta tekerni a Balatont, de időközben állapotos lett, így letett erről. Ő is, Dukai is 50 kilométerrel tartják a bringás távrekordjukat, sokkot is kaptak, amikor kiderült, a versenyzők 24 óra alatt teszik meg az 533 kilométert (ami bringás-fotós kollégánk szerint a kimerültség miatt igen balesetveszélyes).

Dukai bringamániájáról mindent elmond, hogy nagy BMX-es kölyök volt, és új BMX-et akar, mert nemrég a szülei elajándékozták a cangát. Pataki azt a friss történetet hozta fel, hogy ellopták a bringája első kerekét és a férje kormányát (azóta persze pótolták ezeket). Végül mindenki maga alá rántott egy biciklit, Müller kettővel is majdnem bukott, majd ki-ki beszállt az autójába vagy fel a motorjára, és elhajtott.