A 42 éves színésznő 10 évesen lépett be a színészet világába és bevallotta, hogy az átalakulás gyerek sztárból felnőtté nehéz ebben a szakmában, mert hatalmas a nyomás, hogy a színészek minél több erotikus jelenetet vállaljanak - írta a Female First. "Az út a gyerekszínészettől a felnőtt színészetig egy különös élmény. Olyan, mintha egyre több erotikus szerepet kellene vállalnod ahhoz, hogy bizonyítani tudj” - mondta Jennifer Connelly. A színésznőnek a tinédzser évek egy nehéz időszakot jelentettek, mivel nem érezte jól magát a saját testében és azon kapta magát, hogy neheztel a színészkedésre, egészen első gyermeke, Kai, érkezéséig.

Egy, a Sun-nak adott interjújában elmagyarázta: „Nem volt egyáltalán saját gondolatom – nem éreztem úgy, hogy része lennék a kreatív folyamatnak. Csak egy békéltető voltam, aki azért van ott, hogy fenntartsa a békét. Ezért a tinédzser éveim végén beálltam a sarokba – se veled, se nélküled kapcsolatom volt a színészkedéssel. Boldognak lenni a saját bőrödben kulcsfontosságú. Ez minden nőnél máskor jön el. Velem akkor történt, amikor 26 éves koromban megszületett a fiam, Kai. Az alakom megváltozott, annak ellenére, hogy nem diétáztam vagy edzettem, és lefogytam. De boldogabbá váltam.”

A sztárnak két másik gyermeke is született férjétől, Paut Bettany-től, akivel 11 éve házasok. Fiuk, Stellan 9, lányuk, Agnes 23 hónapos. Hangsúlyozza, hogy szenvedélye a színészet, és amikor szembejön vele a megfelelő szerep, beleveti magát, de bevallja, hogy aggódik, hogy nem lesz elég jó.