Mióta nyilvánosságra került, hogy válik Détár Enikő és Rékasi Károly, a József Attila Színház látogatottsága 10-15%-kal nőtt, mert mindenkit az érdekel, hogy játssza el a gyűlölködő házaspárt a Rózsák háborújában az éppen szakító pár. Ha a darab nyári szünet előtti utolsó előadását ennyivel többen nézik meg, az 200 ezer forintnyi plusz bevételt is jelenthet a színháznak egyetlen este – számolta ki a Bors.

A színházban pedig több színdarabban is láthatók Détárék, Rékasi megkapta az Aranyember főszerepét, Détárral a Hattyúdal című zenés komédiában és a Munkácsy, a festőfejedelem című musicalben is együtt szerepel. „Valóban milliós nagyságrendű bevételt hozhat a színházunknak két művészünk, Détár Enikő és Rékasi Károly válása. Természetesen örülünk a jegyeladások növekedésének, ám szeretném hangsúlyozni, hogy mi erre nem építünk. A szereposztások egyeztetése már hónapokkal korábban lezajlott a következő évad tekintetében” – mondta a Borsnak Nagy Nóra, a József Attila Színház PR- és marketingvezetője.

"A nézőknek biztos érdekesebbek leszünk emiatt, ám a magánéletünket érintő kérdéseket nem szeretném taglalni a nyilvánosság előtt. Az egészen biztos, hogy mi Enikővel úgy dolgozunk egymással, ahogy csak kevesen tudnak. Ha házastársak nem is, de kollégák vagyunk és maradunk is” – mondta a lapnak Rékasi Károly, aki ősztől ismét együtt szerepel majd Détárral a Rózsák háborújában.