A Madeleine hercegnő (teljes nevén Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadotte) szombaton ment férjhez Christopher O'Neill brit-amerikai pénzügyi menedzserhez Stockholmban. Az örökösök sorában a negyedik a hercegnő, ő a svéd királyi házaspár legkisebb gyermeke.

A királyi palota kápolnájában, 500 vendég előtt mondták ki az igent, a svéd tévé közvetítette az eseményt, de közel sem volt akkora a felhajtás, mint amikor 2010-ben Madeleine nővére, Viktória ment hozzá személyi edzőjéhez. Azért volt kisebb az esküvő, mert Madeleine nem trónvárományos, és az egész ünnepélyt a király, XVI. Károly Gusztáv maga fizette – mondta az AP-nek Roger Lundgren, svéd újságíró.

Az európai előkelőségek mellett a Duran Duran is hivatalos volt az esküvőre, mely vegyesen angolul és svédül zajlott. A hercegnő korábban már el volt jegyezve, 2010-ben bontotta fel eljegyzését alig egy év után a svéd ügyvéddel, aki állítólag megcsalta. A szakítás után rögtön New Yorkba utazott, ahol művészettörténetet, jogot és etnológiát tanult – írja a BBC.

New Yorkban találkozott a sikeres pénzemberrel, O’Neill-lel. Madeleine jelenleg egy gyermeksegélyezési alapítványnál dolgozik, melyet anyja, Szilvia királyné hozott létre. Az esküvő után a pár vissza fog utazni a pár New Yorkba, ahol tovább dolgoznak, O’Neill nem is kap hercegi címet.