Jól nézzék meg ezt a macskát: Tama nem akárki, hanem egy vasútállomás vezetője, őre, egyszemélyes felügyelete. A kérdéses megálló (Kishi) természetesen Japánban található, és mint a Buzzfeed rámutat, már az állomásépület is macskafejet idéz.

Mint az állat Facebook-profilján olvasható, Tama a főfő-állomásfőnök, és azért kerülhetett ebbe a pozícióba, mert 2006-ban a Wakayama Elektromosvasút-társaság megszorítólag úgy döntött, hogy egyes vasútállomásokat teljesen automatizálnak, hogy ne kelljen emberi szakértelem (és az ezzel járó munkabér-kifizetés) a működéshez. Vezető persze kellett mindenhová, így választották ki a Kishi állomás környékén Toshiko Kojamát, akinek mellesleg kisboltja van. Toshiko úr emellett számos macskával is rendelkezik, rendszeresen az állomáson etette őket, 2007-re pedig a helyzet hatalomátvételig fajult, és hivatalosan is Tama lett a főnök. Legfontosabb feladata hogy az utasokat üdvözölje, amit állomásfőnöki fejfedőben tesz. Fizetése főleg macskatáp.

Update: mint egyik olvasónk felhívta rá a figyelmünket, „akármennyire kellemes is a hír, a Tama az a kategóriájú macskanév Japánban, mint nálunk a Cirmi, ergo minden második kibaszott macskát így hívnak".