Mostmár hivatalos, hogy Nigella Lawson, brit tévés szakácsnő, és multimilliomos férje, Charles Saatchi elválnak. Saatchi egy hónappal ezelőtt egy étteremben, nyilvánosan fojtogatta feleségét, Nigella Lawsont. Ehhez képest nem Lawson, hanem férje adta be a válókeresetet − írja a Sun.

A 70 éves műgyűjtő tíz évnyi házasság után egy közleményben mondta el, miért válik el feleségétől: "Sajnálattal közlöm, hogy Nigella Lawson és én elválunk. Ez mindkettünk számára szívszorító, mivel szerelmünk mély volt, de az elmúlt egy évben nagyon eltávolodtunk egymástól. Nyilvánvalóan csalódást okoztam Nigellának az elmúlt évben, viszont csalódott vagyok, hogy azt tanácsolták neki, hogy az egy hónappal ezelőtti esettel kapcsolatban ne nyilatkozzon. Így nem mondhatta el, hogy irtózom a nők elleni erőszaktól, és hogy sosem bántalmaztam őt. A legjobbakat kívánom Nigellának a jövőben, és remélem még több sikere lesz. Továbbra is úgy gondolom, hogy ő a legcsodálatosabb nő a világon. Szerencsésnek érzem magam, hogy évekig ilyen csodás feleségem volt."

Úgy tudni, hogy Lawson nem tudott férje döntéséről, és ő is csak az újságokból értesült arról, hogy válni fognak, bár már ő is készülhetett a dologra, hisz korábban minden cuccát elvitték a közös házból.