Gattyán György Zoltán neve önmagában kevés embernek mond valamit, de ha hozzátesszük, hogy ő a LiveJasmin.com alapító atyja, akkor már mindjárt világos kiről beszélünk. A pornóipar egyik meghatározó szereplőjévé lett Gattyán cégei tavaly 25 milliárd forint árbevételt termeltek a Céginfo szerint. És ez még nem minden: 2011-hez képest 6 százalékkal nőtt, 14 milliárd forint fölé, ehhez 583 milliós társaságiadó-befizetés tartozott.

Hány cégről beszélünk? A Céginfo szerint ugyan 20 cégben is van kisebb-nagyobb tulajdonrésze Gattyánnak, a társasági adója 84 százalékát egyetlen cég után fizette, az adózott nyereség 98 százaléka is innen jött. A WebMindLicences Kft.-ben Gattyán a 100 százalékos tulajdonos, a cég bevételei pedig szinte teljesen külföldről folytak be. Gattyán most is ugyanúgy osztalékként kivette a teljes, 13,7 milliárd forintos osztalékot. Érdekesség, hogy a videoszex-szolgáltatást nyújtó LiveJasmin egy Luxemburgban bejegyzett cég, a Duodecad IT Services Luxembourg S.á.r.l. tulajdona.

A második legbikább cége a DoclerWeb Informatikai Kft. 500 milliós osztalékot hozott Gattyánnak, míg a DuoDecad Kft. 300 milliót (ez 2,6 milliárd forintos bevételből lett kiemelve). A többi cége inkább csak a pénzt viszi, a tavalyi összesített mínusz meghaladja a 700 millió forintot. Az Il Bacio Kft. volt a legveszteségesebb, ezt egy Andrássy úti luxusáruház létrehozására alapította. A harmadik leggazdagabb magyar üzletember szeptemberben nyitná amúgy a boltot.

Korábban a Céginfo a Hajdú Péter körüli, illetve a Sugarbird-lányok körüli cégeket is vizsgálta.