Magyarország egyetlen Grévy-zebra csődöréhez két nőstény érkezett a napokban. A kétéves Yoko a lengyelországi Poznan, míg a nagyobbik, hároméves Kora a csehországi Ostrava állatkertjéből került a Nyíregyházi Állatparkba.
Petró Zsuzsa, állatkerti szóvivő elmondta, hogy a két állat eddig karanténban volt és csak most mutatkoznak be a nagyközönségnek, amely egy bambuszhídról letekintve figyelheti majd meg a csíkos lovak mindennapjait. Az állatok otthona a park Tarzan-ösvénye lesz, ami a fekete kontinens élővilágát bemutató több hektáros kifutórendszer; itt zsiráfok, ritka antilopfajok és nagy kuduk élnek együtt úgy, mint a vadonban.Fülesnek azonban még várnia kell a násszal, mivel fontos, hogy a nőstények először a csődör jelenléte nélkül térképezzék fel a területet, így a hím körülbelül két hétig egy elkülönített kifutóban él majd - tette hozzá Petró Zsuzsa.
A Grévy-zebra a legnagyobb termetű zebrafaj, és egyben a legnagyobb, Afrikában vadon élő lóféle. Természetes élőhelyén mindössze 2000 egyed él belőle.