Egy olvasónk küldte be nekünk az alábbi két képet, ami csütörtök reggel 8 óra körül készült, és amin az látszik, hogy Rubint Réka egy német rendszámú Porsche 911-est vezet, miközben az anyósülésen mellette ül kislánya, Schobert Lara is.

Megkérdeztük volna Rubint Rékát arról, hogy az ő tulajdonában van-e a német rendszámú Porsche 911-es, és hogy tisztában van-e azzal, hogy a Kresz szabályai szerint az anyósülésen nem utazhat 150 cm alatti gyermek, de Rubint nem vette fel a telefont. Végül ügyvédjét sikerült elérnünk e-mailben, aki közvetítette nekünk Schobert Norbert válaszát: "Nem képezi tulajdonunkat az autó, Lara 154 cm. Mi ebben az érdekes?"

Tudomásunk szerint Schobert Norbert körülbelül 170 cm, állítása szerint lánya, Lara 154 cm, az alábbi screenshotot pedig egy márciusi videóból készítettük. Igaz, március óta nőhetett pár centit Lara, de a képen jól látható, hogy körülbelül a válláig ér apjának, aki feltételezhetően nem hordott magassarkút a videó készültekor. Így ha Schobert Norbert valóban 170 centi, és kislánya tényleg 154 cm, akkor van egy jó hírünk: Schobert Norbert feje és nyaka együtt mindössze 16 cm magas.

Rubint Réka végül a Facebookon reagált a megkeresésünkre. Képet készített lányáról, kihúzta a centit, amin a számok ugyan nem látszanak, de persze Rubint Réka megmondja, mit mért: "Íme... Lara 152 cm, már az iskolai mérésen is 150 volt!" – írta Facebookon, a német rendszámú Porschét azonban nem említette.

Információink szerint egy ilyen Porsche 911 Carrera S kabrió "kiviteltől és extráktól függően 34,5-38 millió forintba kerül, 400 lóerős és 4,7 alatt van százon", ami miatt a Totalcar szerkesztősége nem javasolná ezt az autót Rubint Rékának, aki korábban parkolt már tilosban, és fotózta magát vezetés közben.