"Nem hallottam, hogy Kocsis Korinna bárhol is bocsánatot kért volna" – magyarázta a Velvetnek Hajdú Péter szépségcéges ügyvezető neje, Sarka Kata, hogy miért is fogják biztosan beperelni szerződésszegésért a 2009-es Miss Earth Hungaryt, aki A Szépségkirálynő c. verseny döntőjén visszautasította a harmadik helyezettnek járó címet és koronát, majd egy hosszú Facebook-posztban megjegyezte, hogy végig ellenszélben kellett versenyeznie, és tudta, nem lehet övé sem az első, sem a második hely. A történet június végén (bizonyos tekintetben régebben, erről itt olvashat) kezdődött, ekkor zajlott a verseny döntője, és utána intenzíven futott is körülbelül 1-2 hétig, azóta viszont csend van.

Sarka Katáék még nem vitték előrébb az ügyet, mert hát most épp nyaralnak, meg a jogászuk is – tudják, aki az egyik gyerkeük keresztapja is egyben. Nade majd huszadika után, akkor visszatérnek a rendes kerékvágásba. "Feloldottuk a szerződésének azt a pontját, ami a nyilatkozati moratóriumra vonatkozik, bármit mondhatna, és mi is kíváncsiak vagyunk arra, hogy miért érezte úgy, hogy ellenszélben kellett versenyeznie. De nem mond semmit azóta sem" – magyarázta kérdésünkre Sarka. Úgy képzeljük, kérdőn felhúzta a szemöldökét, amikor hozzátette, nem érti ő ezt a lányt.

Szerettük volna Kocsis Korinnát is megkérdezni arról, ő hogyan látja a kialakult helyzetet, de telefonos megkeresésünkkor csak annyit sikerült megtudnunk tőle, hogy éppen külföldön van, és még ott is lesz egy-két hétig.