Mit a francia Local írja, egy 29 éves párizsi nő online hirdetésben ajánlotta fel melleit a rászorulóknak. A cecelia232 néven jelentkező hirdető saját bevallása szerint egészséges anya, aki tudna a sajátja mellett más újszülöttet is szoptatni. Vállalkozása azért kelt nagy sajtóvisszhangot, mert hangsúlyozza, különösképpen meleg férfipároknak ajánlja szolgáltatását, akik egy idén hozott törvény értelmében örökbefogadhatnak Franciaországban.

Bérelne?

„Fiatal, egészséges anya vagyok, képzett nővér, 29 éves, és bérbeadók a melleim, babák etetésére. Minden nap tizenkét etetést tudok felajánlani. [...] Meleg férfipárok nem tudják anyatejjel táplálni a babáikat, pedig ettől lesznek egészségesek, gyakorlatilag ez biztosítja számukra a megfelelő táplálást. [...] Csak komoly érdeklődők keressenek" – így a hirdetés. Cecelia (ha egyáltalán így hívják) egyébként napi 100 eurót (csaknem 30 ezer forint) kér a szolgáltatásért, amelyre egy online naptárban is be lehet jelentkezni, nyilván azért, hogy lássák, ha aznapra már elfogyott a tej.

Az érdekes vállalkozás viszont sajnos törvénybe ütközik: a vonatkozó francia jogszabály szerint a fölösleges anyatej gyűjtését és elosztását a népegészségügyi szervek tejbankjai rendezik. A hirdetést szerepeltető e-loue.com igazgatója, Alexandre Woog viszont állítja, jogászaik szerint legális a szolgáltatás, és kész. Ceceliára mindenesetre eddig nem csaptak le a hatóságok, vagy tizenöt érdeklődő viszont már jelentkezett.