A hatóságok Utah-ban letartóztattak négy tizenévest, köztük a nemrég megkoronázott szépségkirálynőt is, és azzal vádolják őket, hogy házi készítésű bombákat dobtak a helyi lakosok házaira és a lakosokra is - írta a Gawker. Kendra Gill is a tinik között volt, aki állítólag bevallotta, hogy több kémhatású bombát épített, és a kocsiból különböző házakra és emberekre dobta. A nyomozók szerint a tinik azt mondták, hogy csak tréfa volt, de Clint Mecham kapitány azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy a fiataloknak ez az akciója "jóval túlmutat egy tinédzser tréfán".

A rendőrségi feljegyzések szerint a kamaszok a felhasznált anyagokat, amiket beépítettek a bombába, a Salt Lake Valley-i Walmartban szerezték be. Ezek az anyagok főleg műanyagpalackok, alumíniumfólia, és meg nem nevezett háztartási vegyszerek voltak. "Ezek nagyon csúnyán maró hatásúak. Azzal is komoly sérülést okozhatnak ha a vegyszer valakire rákerül, többet is talán, mint amit a srapnel okozna" - mondta Mecham kapitány. "Nagyon könnyen súlyos sérülést, akár halált is okozhatnak."

Mind a négy gyanúsítottat a Salt Lake-beli városi börtönben tartják fogva. A 18 éves Gill képviselte volna Rivertont a következő Miss Utah-ként a júniusi felvonuláson, de az új fejlemények miatt valószínűleg az egyik udvarhölgye fog helyette menni.