Amerikában, Tenessee-ben, egy bíró elrendelte, hogy egy hét hónapos csecsemő szülei változtassák meg a ygerek nevét Messiah-ról (vagyis Messiásról) Martinra, mert a bíró szerint egyetlen egy ember éremelte csak ki, hogy így nevezhessék, az pedig nem volt más, mint Jézus Krisztus − írja a Daily Mail.

A gyereket eredetileg Messiah DeShawn Martin-nak nevezték el a szülei, akik nem tudtak végül megegyezni, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve, ezért bíróságra mentek. A bíróságon azonban már nem ezt látták a legnagyobb problémának, hanem a gyerek keresztnevét, ezért javasolták, hogy Messiha helyett nevezzék Martinnak a gyereket, vezetéknévnek pedig kapja meg a McCullough nevet, és így legyen Martin DeShawn McCullough, amiben már mindkét szülő neve szerepel.

"A messiás szó egy titulus, és csak egy ember érdemelte ki, méghozzá Jézus Krisztus" − mondta a bíró, akit megkérdeztek arról, hogy mit szól ahhoz, mikor a gyerekeket Jézusnak nevezik el. A bíró azt mondta, ezen már ő is gondolkodott, de kivágta magát, és  hozzátette, hogy ehhez az ügyhöz ennek most semmi köze.