Míg a világ egyik fele Katalin és Vilmos gyerekének első hivatalos fotója miatt örvendezik, addig a románok azon szomorkodhatnak, mi lett a morálból. A száműzött román király, I. Mihály harmadik lányát, Irén hercegnőt őrizetbe vették tiltott kakasviadal miatt – írja a deadspin.com. A nő a férjével kelet-oregoni birtokán rendezett viadalokat. A férj ráadásul sokáig helyettes seriffként dolgozott. A párral együtt 28 embert vettek őrizetbe, akiket azzal vádolnak, hogy legalább 10 viadalt rendeztek a farmjukon.

A kakasokra ráadásul szúró- és vágóeszközöket is szereltek, így a harcok általában halállal végződtek. A kakasviadal 50 államban tiltott a USA-ban. A pár 5 év börtönt és 250 000 dollár (kb 56 millió forint) pénzbüntetést kaphat, ha bebizonyosodik a bűnösségük. Apja, I. Mihály közleményben fejezte ki szomorúságát az üggyel kapcsolatban, és bízik benne, hogy az oregoni igazságszolgáltatás megfelelően fogja kezelni az ügyet.

Mihály román királyt 1947-ben űzték el a trónról. Görögországban, majd Angliában élt, később Svájcban telepedett le. Itt született meg Irén nevű lánya is, aki harmadik az öt lány közül.